eerstejaarscursus 2001-2002

instructie over COLUM

maandag 10 september (eenmalig), 14:15u-15:00u
zalen 1175/126a en 1175/126b
Jeroen Wiedenhof

COLUM is een korte intensieve cursus in de Mandarijnse spraakklanken. Tegelijkertijd dient de module als introductie tot het transcriptiesysteem Hanyu Pinyin, waarmee de klanken van het Mandarijn in het Latijnse alfabet worden geschreven. Zie voor meer informatie over dit project de COLUM-pagina.

Op dit moment is COLUM in de eerste experimentele fase. Voor eerstejaars studenten die 2001 beginnen is er op 10 september een eenmalige instructie in het computerpracticum (zalen: zie boven). Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd hoe de het programma werkt. Daarna kunnen studenten op eigen gelegenheid en in hun eigen tempo de oefeningen afwerken. Om toegang te krijgen tot het netwerk dienen studenten voorafgaand aan deze instructie een persoonlijke account aan te vragen bij de computerafdeling van de Faculteit der Letteren.

In deze experimentele fase van COLUM beslaan de oefeningen uitsluitende de tonen van het Mandarijn. Eerstejaars studenten moeten hiervan alle aanwezige oefensets doornemen en voor elke oefenset de cesuur van 80% halen.

Fouten in de oefenmodule verbeteren wij graag.

Mocht u fouten signaleren, geeft u dat dan graag door (liefst met het "p-nummer" van de betreffende oefening) aan

a.m.de.rooij@let.leidenuniv.nl of jeroen@wiedenhof.nl


computerstoringen: zie het laatste nieuwslaatste wijziging 10 september 2001

home